Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlarda mandalinalar yer almaya başladı.Kokusuyla ve tadıyla en sevilen kış meyvelerinden biri olan mandalina, içeriğindeki C vitamini sebebiyle evlerden eksik olmuyor.
C Vitamini zenginliyle öne çıkan mandalina’nın kabukları bile vitamin deposu.Peki, mandalinanın kabukları sizin evinizde de çöpe mi gidiyor? Öyleyse mandalina kabuklarının baharat olarak yada çayı yapılarak değerlendirilebileceğini henüz bilmiyor olabilirsiniz.
Hem lezzetli hem sağlıklı! Evet, kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mandalinadan bahsediyoruz. Bu lezzetli meyvenin kabukları bile yararlı. Peki, mandalina kabuklarını nasıl değerlendirebilirsiniz?Mandalina kabukları sakın çöpe atmayın!
Kaynatıp içerseniz…
C vitamini zenginliğiyle öne çıkan meyvelerden biri olan mandalinanın, kendisi kadar kabukları da tam bir şifa deposu! Bu yöntemi kimse bilmiyordu. Mandalinanın kabuklarını kaynatıp içerseniz,etkisine inanamayacaksınız.
Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan mandalina, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor.Yüksek miktarda C vitamini içeren mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyona karşı korur.Özellikle kış aylarında mandalina yemek, soğuk algınlığı, grip gibi salgınlara koruyucu bir kalkan oluşturur.Mandalinanın faydaları saymakla bitmez. Peki hiç mandalina kabuklarının faydalarını duydunuz mu?, En az kendisi kadar şifa deposu olan mandalina kabuklarını kaynatıp içerseniz, daha önce çöpe attığınız için pişman olacaksınız.
Tam bir şifa deposu!
Mandalina kabuklarını kaynatıp içerseniz faydalarına inanamayacaksınız.Öncelikle mandalina kabuklarını bol su ile yıkayın. Daha sonra kaynattığınız sıcak suyun içerisine mandalina kabuklarını ekleyin ve 5-10 dakika bekleyin. Demlendikten sonra içebilirsiniz.
Mandalina kabuklarından yapılan çayı içmek;
Stresi azaltıyor
Kolesterolü dengeliyor
Kanser riskini azaltıyor
Zayıflamaya yardımcı oluyor
Cildi onarıyor
Mide sorunlarına iyi geliyor
Toksinleri vücuttan atıyor
Kemikleri güçlendiriyor
Göz sağlığını koruyor
Enfeksiyonu geçiriyor
Mandalina Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?
Mandalina kabuğu çayı yapmak için öncelikle mandalina kabuklarını bol su ile yıkayın. Daha sonra kaynattığınız sıcak suyun içerisine mandalina kabuklarını ekleyin ve 5-10 dakika bekleyin. Demlendikten sonra içebilirsiniz.
Mandalina Kabuğu Çayı Nasıl Tüketilir?
Mandalina kabuğu çayını günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz. Çayı taze olarak tüketmeniz tavsiye edilir.
ZEYNEP NUR DEMİR