Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yaptığı açıklamalar sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Bakan Memişoğlu açıklamasında “Aileyi anne, baba, çocuklar oluşturur. Eğer çocuğunuz yoksa, aile olamıyorsunuz sadece karı-koca oluyorsunuz' dedi. Bakan’ın bu açıklaması sert tepki ile karşılandı. Açıklamaya en sert tepki ise CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'ndan geldi.
Bankoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadın düşmanı AKP'nin yüzsüz Bakanı, şu sözleri Yenidoğan çetesinin öldürdüğü bebeklerin ailelerine, maddiyatı olmayanlara, evladını kaybedenlere söylesene!" diyerek Memişoğlu’nu eleştirdi.
Aysu Bankoğlu açıklamasında, "Normal olan kadınların cinayetlerden korunabilmesi, kadınların kendi kararıyla doğum yapabilmesi, normal olan çocukların iş cinayetinde ölmemesi, normal olan ailelerin kendi tercihleri... Anormal olan sizsiniz!" ifadelerini kullandı.
ŞEVVAL ALTINTAŞ