Sahte alkol İstanbul gibi Ankara’da da can aldı. Ankara Valisi Vasip Şahin’in açıklamasına göre, başkentte 33 kişi sahte alkol nedeniyle hayatını kaybetti. 20 kişide yoğun bakımda tedavi altına alındı. Ankara’da yapılan operasyonlar sonucunda 102 ton etil ve metil alkol ele geçirildi. Bu rakamın 62 tonun Düzce ve Konya'dan elde edildiği, yaklaşık 40 tonunun da il sınırları içinde ele geçirildiği açıklandı.
Sahte alkol üretip sattığı tespit edilen 32 kişiden13’,ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 17’sinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Bartın’da da İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube ekiplerince Ocak ayı sonunda yapılan operasyonda sahte alkol yapımında kullanılan 20 litre etil alkol ele geçirilmişti.
NURDAN EROĞLU