• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İLAN.GOV.TR
  • ASAYİŞ
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • RESMİ İLANLAR
  • SPOR
  • BELEDİYE TURİZM MAGAZİN EĞİTİM SAĞLIK TEKNOLOJİ YAŞAM KÜLTÜR - SANAT ÇAYCUMA SPOR
  • Ara
SON DAKİKA:
00:00
TARTIŞMA KANLI BİTTİ 
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. 32 Yıl..
SİYASET
Yayınlanma: 26 Ocak 2025 - 12:49
Reklam

32 Yıl..

SİYASET
26 Ocak 2025 - 12:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
32 Yıl..
Reklam
24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin üzerinden 32 yıl geçti. Türkiye'nin karanlık tarihine kazınan bu siyasi cinayet, halen aydınlatılamamış olmasının yarattığı adalet açığıyla birlikte toplumsal hafızada derin bir yara olarak duruyor.

Bartın Eğitim Sen Şube Sekreteri Serkan Ceylan, Mumcu'nun ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada, "yalnızca gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazetecilerin maruz kaldığı baskı ve tehditlerin" altını çizerek basın özgürlüğü mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Bartın Eğitim Sen Şube Sekreteri Serkan Ceylan'ın açıklamaları şu şekilde:

"24 Ocak 1993’te, karanlık güçler tarafından arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu vahşice katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 32 yıl geçti. Uğur Mumcu’nun siyasi bir cinayete kurban edilerek vahşice öldürülmesi, katillerin ve arkasındaki güçlerin aradan geçen süreye rağmen ortaya çıkarılmamış olması dikkat çekicidir.

Türkiye gibi ülkelerde siyasi iktidardan bağımsız durmayı başararak halka sadece gerçekleri ve doğruları anlan basın emekçileri, aydın ve gazeteciler, gerçeklerin öğrenilmesini istemeyen iktidarların ve onların denetimindeki karanlık güçlerin her zaman hedefinde olmuştur. Basın emekçileri, kimi zaman yazdıkları iktidarı ve egemen güçleri rahatsız ettiği için tutuklanarak hapse atılmış, kimi zaman açıkça tehdit edilmiş, kimi zaman da tıpkı Uğur Mumcu gibi katledilmiştir.

Ülkenin gazetecilerini, yazarlarını, aydınlarını tehdit olarak görüp öldürenler, bugün onları çeşitli bahanelerle tutuklamakta, uzun tutukluluk süreleri ile fiilen cezalandırmakta, yazdıkları yazıları sansürleyerek susturacaklarını sanmaktadır. Türkiye, Musa Anter, Uğur Mumcu, Metin Göktepe ve Hrant Dink gibi gazetecilerin öldürüldüğü bir ülke olma utancı yaşarken, bu utanca son yıllarda dünyada en fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülke olma ayıbı eklenmiştir.

Geçmişte cinayetlerle, bombalı saldırılarla, işkencelerle susturulmaya çalışılan gazetecilerin, aydınların ve bilim insanlarının bugün sesinin kısılmak istenmesi, doğruları yazdıkları için mahkeme koridorlarında sindirilmeye çalışılması, yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanarak yıllarca tutuklu yargılanması, halkın gerçek ve doğru haber alma özgürlüğü üzerindeki yasakçı zihniyetin gerçek yüzünü görmek açısından yeterlidir.

Türkiye’nin emeğin, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin, bilimin ve barışın yanında saf tutan özgür basın emekçilerine, gazetecilerine, aydınlarına yönelik büyük bir açık hava hapishaneye dönüştürülmüş olması kabul edilemez.

Eğitim Sen olarak, karanlık güçlere karşı eşit, özgür, demokratik bir Türkiye için mücadele eden, bu uğurda canını veren Uğur Mumcu şahsında, halkı aydınlatmak için canını ortaya koyan, insanlığın ortak evrensel değerlerini savunduğu için katledilen bütün basın emekçilerini, bilim insanlarını ve aydınları bir kez daha saygıyla anıyoruz."

YUSUFHAN KABAKCI
EDİTÖR
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKÇI
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKÇI
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Arslan 'Süreç' İçin Ne Dedi?
Arslan 'Süreç' İçin Ne Dedi?
Memleket'ten
Memleket'ten "Tasfiye" Açıklamasına Cevap
Mekeç'ten 'Dem'li Gönderme
Mekeç'ten 'Dem'li Gönderme
'Yasa İklimi Değil Piyasayı Koruyor'
'Yasa İklimi Değil Piyasayı Koruyor'
Son Haberler
TARTIŞMA KANLI BİTTİ 
TARTIŞMA KANLI BİTTİ 
Okul Servislerinde Yeni Dönem
Okul Servislerinde Yeni Dönem
Bartın'a 1 Milyarlık Dev Yatırım
Bartın'a 1 Milyarlık Dev Yatırım
Utku Batın Atik yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu
Utku Batın Atik yüzmede Türkiye üçüncüsü oldu
EKİPLER ULUS'TA
EKİPLER ULUS'TA
Lider Kozcağız Arıt Kayadibispor’u ağırlayacak
Lider Kozcağız Arıt Kayadibispor’u ağırlayacak

Ana Sayfa
İLAN.GOV.TR
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
RESMİ İLANLAR
SPOR
BELEDİYE
TURİZM
MAGAZİN
EĞİTİM
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
KÜLTÜR - SANAT
ÇAYCUMA
SPOR
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Anketler
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE
  • ÇAYCUMA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • KÜLTÜR - SANAT
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLANLAR
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • TURİZM
  • YAŞAM
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Anketler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim