Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 400’ü Bartın’dan 2 bin işçi alımı geçtiğimiz aylarda noter huzurunda gerçekleşen kura ile yapıldı.
TTK'ya iş başvurusu yapan 2000 işçiden 500'ünün sağlık ve güvenlik soruşturmalarının tamamlanırken kurada ismi çıkan madencilerin işe başlayacakları tarih belli oldu.
400’ü Bartın’da ikametgâh eden 2 bin yeni madencinin 15 Ocak 2024 tarihte iş başı yapacağı öğrenildi.
Madencilerin iş başı yapmasıyla birlikte işçi açığının bir kısmı daha giderilmiş olacak.
İŞ BIRAKAN OLURSA YEDEKTEN ALINACAK
Eğitim sürecinin bitmesiyle birlikte 15 Ocak 2024 tarihinde işe başlayacak olan madencilerin 8 ay içinde işi bırakmaları durumunda yedekten işçi alınabilecek.
Bu süreç daha önce 4 olarak uygulanırken yaşanan işçi kaybı nedeniyle sendikanın da devreye girmesiyle süreç 8 aya çıkartıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'nda şu anda 7 bin 200 işçinin çalıştığı belirtildi.
KURADA İSMİ KARIŞANLAR DAVALIK...
Kurada ismi ve soy ismi olup da TC ve sıra numarası farklı olup da işe alınmayarak mağdur olan 120 kişiyle ilgili sürecin devam ettiği öğrenildi.
Süreçle ilgili dava açılırken davanın sonucunda haklı bulunması durumunda TTK'ya işe başlanması söz konusu olurken dava sonucunda haksız bulunursa işe başlanmayacak.
ŞEVVAL ALTINTAŞ