Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Türk milletinin ve ülkemizin gururu olan Jandarma Genel Komutanlığın kuruluşunun 186. Yılını kutladı. Jandarma teşkilatının milletimizin can ve mal emniyetini korumak için gece gündüz demeden görev yaptığını ifade eden Vali Arslan, şöyle konuştu;
Sadece güvenlik hizmetleriyle değil; eğitime, çevreye, doğaya ve sosyal farkındalığa katkı sağlayan çalışmalarıyla da halkımızın takdirini kazanan Jandarmamız, devletimizin halkla en yakın temas kuran kurumlarından biri haline gelmiştir. Özellikle yürüttüğü görevlerde sergilediği özverili ve insan odaklı yaklaşım, Jandarma’yı sadece bir kolluk kuvveti değil, aynı zamanda toplumsal hizmetin bir aktörü haline getirmiştir.
Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamakla kalmayıp; ihtiyaç duyulan her anda halkının yanında olan, yardım elini uzatan, fedakârlığı ve vatan sevgisiyle görev yapan Jandarma personelimizle gurur duyuyoruz.
186. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz vatanımızın güvenliği uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyor; Jandarma Teşkilatımızın başarılarla dolu nice yıllara ulaşmasını temenni ediyor, değerli mensuplarına görevlerinde sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.” dedi.