Bartın’da geçen yılki hasatta fındık üreticisini sarsan ve birçok çiftçinin mahsulünün elinde kalmasına neden olan kahverengi kokarcayla ilgili mücadele devam ediyor. Mücadele kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığınca Bartın’a tam 2 bin funnel tuzak, 2 bin feromon tuzak ve 600 litre biyosidal ilaç gönderildi.
İlaçların dağıtımıysa Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce gerçekleştirildi. Müdürlükteki dağıtım törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan da katıldı.
Kahverengi kokarcayla ilgili çiftçinin mücadele etmesini sağlayacak tuzaklar ve ilaçlar köy muhtarlarına teslim edildi. Tuzaklardan ve ilaçlardan Çiftçi Kayıt Sitemine kayıtlı çiftçiler yararlanabilecek.
NURDAN EROĞLU
Bir tek bartın da var demi bu böcek... içimize kadar girdi artık Zonguldak ta... sizin işiniz bu kadar işte.. yazıklar olsun ????
Domateste tuta için de tuzak ve ilaç gönderseler cok iyi olacak yoksa tüketici yiyecek domates bulamayacak