Bartın’daki vatandaşların dikkatini aşırı tuz tüketimine çeken Müdürlük, tuzun aşırı tüketilmesinin çocuk, erişkin, yaşlı demeden birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğini söyledi. Aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerini etkilediğini kaydeden Müdürlük, bu hastalıklardan korunmak ve kemik sağlığını korumak için yapılması gerekenin günde bir tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı tuz tüketimi olduğunu belirtti. Yani bu 5 grama tekabül ediyor.
Hastalıklara davetiye çıkarıyor
Bulaşıcı olmayan hastalıkların dünyada ölümlerin yarıdan fazlasına neden olduğunu da hatırlatan Müdürlük, bunların yüzde 30’unu da kalp ve damar hastalıkları oluşturduğunu açıkladı. Ölüme götüren bu hastalıkların en büyük risk faktörlerini aşırı tuz tüketimi, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, sigara kullanımı ve alkol oluşturuyor.