Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ve 81 ilin valisinin iştirak ettiği "Valiler Buluşması" programına katıldı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Mülki İdare Vurgusu
Programda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’nin köklü devlet geleneğinin adalet, merhamet ve ahlak temellerine dayandığını ve bu güçlü yönetim anlayışının tüm insanlığa umut vermeye devam ettiğini belirtti. Anadolu’dan Balkanlara, İstanbul’un fethinden Sakarya Meydan Muharebesi’ne kadar tarihin akışını değiştiren büyük devlet adamları ve liderler yetiştiren bu toprakların medeniyet mirasını dünyaya taşıdığını vurgulayan Yerlikaya, Cumhuriyet’in kuruluş iradesinin ve Türkiye’nin büyük hedefler doğrultusundaki vizyonunun bu kadim geleneğin güçlü birer yansıması olduğunu ifade etti.
Yerlikaya, mülki idare teşkilatının, devletin sürekliliğini ve milletle devlet arasındaki bağı güçlü tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. Toplum düzeninin korunmasında, vatandaşların anayasal haklarından eksiksiz şekilde faydalanmasında ve toplumsal barışın tesisinde valilere büyük görevler düştüğünü vurguladı.
“Derdini Çöz, Gönlünü Al”
Yerlikaya, valilere hitaben yaptığı konuşmada, halkın sıkıntılarının giderilmesinde ve vatandaşlarla iletişimde empati ve duyarlılığın önemini dile getirerek, şunları söyledi:
"Unutmayalım, kimin bir derdi varsa dermanı sizlersiniz. Bir öğrencinin güvenle okula gitmesi, bir esnafın huzur içinde kepenk açması, bir yetimin üzerindeki eksik bir giysi, sobası yanmayan bir ev, şehit ailesinin döktüğü bir damla gözyaşı sizin sorumluluğunuzdur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, sizden yardım isteyen bir vatandaşın sorununu çözmek için elinizden geleni yapmalısınız. Çözemiyorsanız bile, gönlünü alarak tebessümle yanınızdan ayrılmasını sağlamalısınız. Aksi takdirde, yanlış yerde bulunduğunuzu bilmelisiniz."
“Mahkeme Kadıya Mülk Değildir”
Görev süreleri boyunca valilerin halkın gönlünde iz bırakması gerektiğini söyleyen Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:
"Valilerimiz, 'Mahkeme kadıya mülk değildir' anlayışıyla hareket etmeli ve milletimizin duasını kazanmak için çaba göstermelidir. Halkın dilinden ‘İyi ki bu valimiz var’ cümlesini duymayı amaçlamalıdır.”
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKCI