2006–2012 yılları arasında Bartın Valisi olarak görev yapan, emekli Vali ve Yazar İsa Küçük, “İsa Küçük Edebiyatında Bartın” adlı söyleşi ve imza günü düzenledi. Bartın Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen “İsa Küçük Edebiyatında Bartın” konulu söyleşi katılımcılarına büyük keyif verdi.

“Büyük ailemi selamlıyorum. 2012 yılında ayrıldığım ama gönül olarak Bartınlıyım” diyen Bartın Valilerinden İsa Küçük, “Bir ilden bahsedilirken kültür ve sanata bakışı artık daha önem arz ediyor. Hem Vali olarak, hem de edebiyatçı olarak Bartın'da tecrübelerimi ve edebiyatçı yönümü paylaşmaktan büyük keyif aldım” dedi.

“Çalıştığınız yerin yöneticisi değil hemşerisi olun felsefesiyle Bartın'da hizmet ettim” diyerek sözlerine devam eden Küçük, maden için yazdığı şiirini okudu. Küçük, “Dinozorunu Arayan Şehir Kitabı, Arif Üçler'in yazıları, araştırmacı yazar Çetin Asma, Bartın orijinli yazılmış şiir ve yazılar Bartın'ı benim için vazgeçilmez kıldı. Halet Abla Destanı kitabımdan sonra Atlas ve Ateş şiir kitabımda Bartın benim esin kaynağım olmuştur” dedi.

Görev yaptığı süre içerisinde ödüllendiremediği öğrencilere yönelik roman yazdığını ve bunu öğrenciler için olduğunu belirten İsa Küçük, “Maden şehitlerimize yönelik hemşerilerimle birlikte yazabilir miyiz düşüncesini Cumhuriyetle yaşıt Bartın gazetemizin imtiyaz sahibi Esen Aliş ile görüştüm ve bunun üzerinde de çalışmak istiyorum. Dijital ortamda da yayınlayarak daha geniş kesime hitap etmesini gönülden arzu ediyorum” dedi.

Bartın için daha neler yapabiliriz konusunda katılımcıların görüş ve önerilerini dinledi, gelen soruları cevaplandırdı. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkanı M.Rıza Yalçınkaya, İsa Küçük'e hizmetleri ve gönülden bağlılığından dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Başkan Yalçınkaya, “Bartın’a ve Bartınlılara duyduğu sevgiyle eserlerine yansıttığı değerli katkılarından dolayı Sn. İsa Küçük’e teşekkür ederek, Bartın’ın kültür, sanat ve edebiyat alanındaki gelişimine destek veren herkese şükranlarını sunuyorum. Bartın Belediyesi olarak kültür ve sanatın kalbini kitapla, yazarla ve okurla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
ŞEVVAL ALTINTAŞ










