Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden, Bartın mutfağına özgü olan ıspıt yemeğini paylaştı. Ispıt yemeği Bartın’daki hemen hemen her evin tenceresinde pişiyor.
İnce doğranan soğanlar, sıvıyağında kavrulur. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra önceden haşlanmış olan ıspıtlar tencerenin içerisine ilave edilir. 5 dakika daha kavrulur. Damak lezzetine göre üzerine yumurta kırılabilir. Baharatları eklendikten sonra tekrar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra servis edilir.
Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu geleneksel yemeğin pastırmalısını paylaştı. Paylaşılan fotoğrafta, güveçte pişen ve üzerine pastırma konulan ıspıt yemeğini, iftar menülerinizde tercih edebilirsiniz.
Haber Merkezi