Cennet çorbası, mısır unuyla yapılan bir çorba çeşidi. Tencerede eritilen tereyağının içerisine mısır unu ilave edilir. Tereyağına eklenen mısır unu yaklaşık 3 dakika boyunca karıştırılır. Bu karışıma, önceden rendelenmiş ya da küp küp doğranmış olan patates ve isteğe göre sarımsak eklenir. Tenceredeki mısır unu, ilave edilen patatesler ile 5 dakika boyunca karıştırıldıktan sonra su eklenerek, çorba pişirilmeye bırakılır. İsteğe göre tavuk suyu veya et suyu da tercih edilebilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderla karıştırılan karışım, çorba kıvamına getirilir ve yeteri miktarda tuz eklenir. Bu şekilde birkaç dakika daha pişirilen çorba servise hazır duruma getirilir. Başka bir tavada, sıvıyağına eklenen toz kırmızıbiber, sos haline getirilerek çorbanın üzerine dökülür. Cennet çorbanız artık hazır.
Cennet çorbası İçin Gerekli Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
1 adet orta boy patates
1 tane soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağıtavuk suyu
4 su bardağı ya da tencerinize göre sıcak su (isteğe göre tavuk suyu)
1 çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kadar tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığısıvı yağ
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
NOT: Bu tarif 4 kişiliktir.
MUHABİR - EDA KOÇ
Un çorbası ya da diğer adıyla ummaç çorbası bu, cennet ismi nerden çıktı