Bakımevi; idari bina, karantina alanı, yavru bölümü, ameliyat sonrası müşahede bölümü, gebe dişi bölümü, hasta bakım bölümü, ana barınak binası, ameliyathane, doğal yaşam alanı ve depolardan oluşan bir dizi altyapı ile donatılırken, tesiste günlük olarak iki kez detaylı temizlik yapıldığı ve haftada bir kez dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Bakımevinde kalan köpekler için aylık ortalama bin 350 kg, yıllık ise yaklaşık 16 bin 200 kilo köpek maması tüketiliyor. Bunun yanı sıra, Bartın genelinde belirlenen noktalara yerleştirilen mama ve su kaplarıyla sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçları da Belediye tarafından karşılanıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan ve atık pet şişe ile çalışan mama otomatı da, halk tarafından aktif olarak kullanılmakta ve sokak hayvanlarına yiyecek sağlanmakta. Ayrıca, belirli yemek toplama merkezlerinden toplanan yemek artıklarıyla da bakımevindeki köpeklerin öğünleri destekleniyor..
Açıklamada, sosyal medyada belediyeye yönelik asılsız iddiaların yer aldığına dikkat çekildi. Bu iddiaların Bartın Belediyesi’ni amaçlı olduğu belirtildi. Özellikle, 22 Temmuz 2024 tarihinde gece saatlerinde Bartın Merkez Orduyeri Mahallesi’nde bir köpeğin ateşli silahla yaralanması üzerine belediyenin anında müdahale ettiği ve köpeğin kurtarıldığı vurgulandı.
Ayrıca, 9 Ağustos 2024 tarihinde Kemer Köprü Mahallesi ve İnkumu Tatil Beldesi’nden alınan sahipsiz köpeklerin bakımevine getirilerek kısırlaştırma, rehabilitasyon ve gerekli bakımlarının yapıldığı belirtildi. Son altı ay içinde bakımevinden 32 köpeğin sahiplendirildiği de kamuoyuyla paylaşıldı.
Bartın Belediyesi, 2 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan 7527 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklere de değinerek, bakımevinde bulunan köpekleri sahiplenmek isteyen vatandaşların, ziyaret saatleri olan 10:00 - 15:30 arasında bakımevine gelerek bu hayvanları sahiplenebileceğini duyurdu.
Haber Merkezi