Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilan ile Sağlık Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 15 bin 247 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Atamalar, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme ile yapılacak.
LİSANS MEZUNLARI ALINACAK
Bartın’da ise 657 sayılı DMK’nın 4/B maddesi ve 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesi uyarınca lisans mezunları için çeşitli pozisyonlarda alımlar gerçekleştirilecek. Alım yapılacak pozisyonlar ve sayıları şöyle:
Bartın Devlet Hastanesi: 1 Diyetisyen, 2 Ebe, 9 Hemşire, 1 İş ve Uğraşı Terapisti
Ulus Şehit Piyade Er Hasan Hüseyin Oğuz İlçe Devlet Hastanesi: 1 Büro Personeli
Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi: Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi 29 Nolu Aile Hekimliği Birimi: 1 Ebe; Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi 40 Nolu Aile Hekimliği Birimi: 1 Ebe
Kurucaşile Toplum Sağlığı Merkezi: 1 Hemşire
Aile hekimliği birimlerinde görevlendirilecek sözleşmeli personelin atamaları, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında ilçe sağlık müdürlüğü veya toplum sağlığı merkezlerine yapılacak. Atamaların ardından göreve başlayan personel, ilgili kanun ve yönetmelikler uyarınca hizmetine başlayacak.
Adaylar başvurularını 29 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile yapabilecek. Posta yoluyla veya elden yapılan başvurular geçerli olmayacak.
ŞEVVAL ALTINTAŞ











