Kurban Bayramının bitmesiyle birlikte hastane vatandaşları kurban etlerini nasıl saklayacakları konusunda uyardı. Kurban etlerinin kesildikten sonra geniş kaplara alınması ve buzdolabında en az 4 ile 5 saat bekletilmesi gerektiğini ifade eden hastane yetkilileri, buzdolabında saklanacak kurban etlerinin birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılması gerektiğini söyledi. Etlerin buzdolabı poşetine ya da yağlı kağıda sarılması gerektiğini belirten yetkililer, buzdolabının buzluk kısmında ve derin dondurucuda eksi 18 derecede saklanacağını açıkladı.
Yetkililer son olarak çiğ etler daha sonra kullanılacağında buzdolabında 4 derecede çözdürülmesi gerektiğini ve bu işlemin en fazla 2 günde tamamlanmasının şart olduğunu kaydetti.
NURDAN EROĞLU
????????????????????????????????????????????????????????????????????