TOLGA AKINER
Edinilen bilgiye göre; Bartın’ın en büyük kapasiteli ikinci yurdu olan Hacı İbrahim Paşa Kız Öğrenci Yurdu’ndaki yemeklerin kötülüğüne ilişkin şikayetlerin artması üzerine yurdun bağlı olduğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Akkaş, yerinde tespit yaptırmış, arasında ürünlerin olması gerekenden daha düşük gramajda olduğunun da bulunduğu sözleşme hükümlerine aykırı hareket eden yüklenici yemek firması ile ilgili tutanak tutturmuştu.
Sıkıntılar, öğrencilerin bizzat CİMER’e yaptıkları şikayetler ile de güncelliğini korurken, KYK Genel Müdür Yardımcısı Özdemir, Salı günü ilimize gelerek öncelikli olarak Hacı İbrahim Paşa Kız Öğrenci Yurdu’nda incelemelerde bulundu. Yurdun mutfak ve lokanta kısmını denetleyip yetkililerden bilgiler alan Özdemir, orucunu da yurtta kalan öğrencilerle açıp onlarla sohbet etti, şikâyet ve taleplerini ilk ağızdan dinleme fırsatı buldu. Özdemir’e İl Müdürü Akkaş’ın yanı sıra Bartın Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Orhan Uzun da eşlik etti.
Özdemir’in sahur için seçtiği mekan ise Mehmet Rıfat Efendi Erkek Öğrenci Yurdu oldu. Öğrencilerle sahur yapan Özdemir ve Akkaş, burada da öğrencilerle sohbet etmeyi ihmal etmedi.
|