Bartın’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen törenle başladı. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 105. Yıl dönümünün de kutlandığı Cumhuriyet Meydanındaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Garnizon Komutanı Erkan Şahin ve Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Duran başta olmak üzere Bartın Barosu Başkanı Nail Öztürk, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu törende, şehir merkezindeki bazı okullardan miniklerde yer aldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşunda bulunup ardından okunan İstiklal Marşı esnasında öğrencilerin birlikte Türk Bayrağını havaya kaldırdığı ansa görülmeye değerdi.