Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 1331 personel alımı gerçekleştirecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, personel alım talebi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandı. Yeni istihdam kapsamında, kadrolu ve sözleşmeli personel alımı için çeşitli pozisyonlarda alımlar yapılacak. Bartın dahil 81 ilde gerçekleşecek olan alımlarda Bakanlık bünyesinde, farklı alanlarda görevlendirilmek üzere toplam 720 kadrolu memur istihdam edilecek. Bu kapsamda:
500 çevre ve şehircilik uzman yardımcısı, milli emlak denetmen ve uzman yardımcıları, coğrafi bilgi sistemleri uzman yardımcıları ve memurlar alınacak.Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı’nda kariyer meslek grubunda yer alan 20 iklim değişikliği uzman yardımcısı da kadroya dahil edilecek. Bunun yanı sıra, çeşitli unvanlarda toplam 200 engelli memur alımı yapılacağı açıklandı.Sözleşmeli personel kategorisinde ise toplam 611 kişi istihdam edilecek. 99 teknik personel (mühendis ve mimar), 383 idari personel ve 45 destek personeli görevlendirilecek.Bunun dışında, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı bünyesinde de 84 sözleşmeli personel alınacak.
Personel alımları, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre gerçekleştirilecek. Bakanlık, alım sürecinin ardından sözleşmeli personelin en geç 2025 yılı Şubat ayı sonunda görevine başlayacağını duyurdu.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Yeni çalışma arkadaşlarımızla ailemizi büyütüp güçlendireceğiz. 2025 yılında Bakanlığımız bünyesinde istihdam edilmek üzere 1331 personel alımı yapıyoruz. Hayırlı olsun.”
MUHABİR - YUSUFHAN KABAKCI