Bartın’ın Ulus İlçesinde yapılan güveçte tavuk, lezzetiyle Bartın’ı aştı. Aşağıköy Aşağıdere Mahallesi’nde özel bir alabalık tesisinde yapılan bu yemeği artık sadece Bartınlılar tarafından değil Batı Karadeniz’in tamamı biliyor.
Volkan Visan, 3 kuşaktır işletilen tesisi dedesinden devralıyor. İlk önce alabalıkla işe başlayan Visan, daha çok müşteri çekebilmek amacıyla alabalığın yanına köy tavuğunu da ekliyor. Ancak Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biri olan tavuklu börek yerine Visan, köy tavuğunu sebzelerle birlikte güveçte pişiriyor.
Ocaktan çıkar çıkmaz sosuyla birlikte kaynayan güveç tabağıyla önünüze gelen bu yemek için sadece Bartınlılar değil, Karabük, Kastamonu, Bolu ve Zonguldak’tan da çok sayıda insan Ulus’a geliyor.