Bartın Valiliği koordinesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bartın Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Bartın Çocuk Edebiyatı Festivali”nin açılışı, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle yapıldı. Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında düzenlenen festival, çocuklarda edebiyat sevgisini pekiştirmeyi, okuma kültürünü yaygınlaştırmayı ve yaratıcı düşünme becerilerini desteklemeyi hedefliyor.

Geniş Katılımlı Açılış Programı
Açılışa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Serhat Sır, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, İl Millî Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı ve il protokolü ile akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Festivalin tanıtım videosuyla başlayan program, İl Millî Eğitim Müdürü Aşcı’nın konuşmasıyla devam etti.
Açılışın dikkat çeken bölümlerinden biri, Bartın Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Arzu Çevik’in çocuk edebiyatının gelişimi, çocukların bilişsel dünyasına katkıları ve okuma kültürü üzerine gerçekleştirdiği sunumu oldu.

Atölye Liderlerine Sertifika, Çocuklara Edebiyat Atölyeleri
Program kapsamında festival sürecinde görev alan öğretmenlere sertifikaları takdim edildi. Ardından düzenlenen müzik dinletisiyle salonda renkli ve sıcak bir atmosfer oluştu.
Protokol üyeleri, festival alanında açılan sergide çocukların edebiyat temalı çalışmaları inceledi. Kitap ve yaratıcı yazı atölyelerini ziyaret eden Vali Arslan, öğrencilerle sohbet ederek onların okuma ve yazma konusundaki isteklerini dinledi.

“Kitaplarla Kurulan Bağ Sadece Bir Alışkanlık Değil”
Vali Dr. Nurtaç Arslan yaptığı değerlendirmede, çocukların kitaplarla kurduğu ilişkinin yalnızca bir okuma alışkanlığı olmadığını belirtti. Bu bağın, çocukların hayal gücünü, araştırma isteğini ve düşünsel gelişimini besleyen güçlü bir süreç olduğuna dikkat çekti.
Arslan, çocukların edebiyatla buluşmasını sağlayan ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek festivalin Bartın’da kültürel zenginliğe önemli katkı sunacağını ifade etti.
Festival 20 Kasım’a Kadar Sürecek
Bartın Çocuk Edebiyatı Festivali, 17–20 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle devam edecek. Atölyeler, söyleşiler, sergiler ve interaktif etkinliklerin yer aldığı festivalde çocuklar, edebiyatla iç içe bir atmosferde yeni deneyimler kazanacak.
YUSUFHAN KABAKCI










