“Pandemi sürecinde kurban kesimine dikkat”

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı “Pandemi nedeniyle bu yıl kurban kesimleri birtakım hijyenik tedbirle beraber gerçekleşecek. Hem havaların sıcak gitmesi hem de korona virüs salgını nedeniyle kurban kesiminde hijyen kurallarına her zamankinden daha fazla dikkat edilmeli” diye konuştu.
Bu haber 2020-07-20 11:49:22 eklenmiş ve 254 kez görüntülenmiştir.

 

Eren SARIKAYA

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, bu yıl korona virüs gölgesinde geçecek olan Kurban Bayramı’nın çok daha hijyenik şartlarda gerçekleşmesi gerektiğine işaret etti. Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı “Pandemi nedeniyle bu yıl kurban kesimleri birtakım hijyenik tedbirle beraber gerçekleşecek. Hem havaların sıcak gitmesi hem de korona virüs salgını nedeniyle kurban kesiminde hijyen kurallarına her zamankinden daha fazla dikkat edilmeli. Kurban kesim alanlarında geçmiş yıllarda yaşanan yığılmaların önüne geçilmeli. Kurban kesimi esnasında sıra beklemek yerine randevulu sistem ile insanların topluluk halinde bir araya gelmelerinin önüne geçilmeli” dedi.

 

 “Kurban kesim alanlarında sosyal mesafe kuralı gözetilmeli”

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban kesimlerinde bu yıl sosyal mesafe kuralının gözetilmesi ve kurbanların her zamankinden daha hijyenik şartlarda kesilmesi için uyarıda bulunan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, “Bu yıl Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere yaklaşık 3 milyon kurbanlığın kesilmesi bekleniyor. Ancak özellikle büyükşehirlerde modern kurban kesim alanları vatandaşların talebini karşılayamıyor. Nüfusun artmasıyla birlikte kurban kesim alanlarının kapasitesi maalesef ihtiyacın altında kalıyor. Bu yıl korona virüsle mücadele tedbirlerinin gölgesinde geçecek olan Kurban Bayramı’ndaki kurban kesimlerinde modern, hijyenik ve soğuk hava deposuna sahip kurban kesim alanlarına çok daha fazla ihtiyaç var. Vatandaşın talebini karşılayabilecek lavabo, tuvalet, kantin, dinlenme alanları ve bekleme alanları gibi sosyal alanları olan modern ve hijyenik kesim alanlarının sayısı artırılmalı. Bu alanlarda sosyal mesafe kuralına uygun kurban kesimleri gerçekleştirilmeli” diye konuştu.

 

“Sadece hisse sahipleri kurban kesim alanlarına girebilmeli”

   Kurban kesim alanlarındaki kalabalığın ve yığılmanın önüne geçmek için bazı kurallar uygulanması gerektiğini belirten Amasralı, “Öncelikle bu yıl geçmiş yıllardan farklı bir Kurban Bayramında dini vecibelerimizi yerine getireceğiz. Vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmesi için modern kurban kesim alanlarında kesilen kurbanlıklar pay edildikten sonra açık havada ve sıcakta bekletilmemeli. En önemlisi de kurban kesim alanlarında yığılmanın önüne geçebilmek için alana sadece hisse sahiplerinin randevu saatine göre ateşleri ölçülerek, maskeli, ve sosyal mesafe kuralına göre girmeleri sağlanmalı” şeklinde konuştu

ETİKETLER : artın Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sinan Amasralı Kurban Bayramı pandemi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Anket
BARTIN HALK GAZETESİ
© Copyright 2020 . Tüm hakları saklıdır. Bu site Eybey Medya tarafından yürütülmektedir.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi