Çaycuma TSO; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5-6 Kasım tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirdiği “Coğrafi İşaretlerde Farkındalığın Artırılması Projesi Kastamonu Programı”na katılım sağlayarak “Çaycuma Manda Yoğurdu” ile ilgili girişimleri ve yaşanan gelişmeleri paylaştı.
Kastamonu Üniversitesi Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda yapılan program açılışının ardından “Coğrafi İşaretler” konulu kısa film gösterimi yapıldı. Daha sonra ise “Kırsal Kalkınmada Coğrafi İşaretlerin Yeri” konulu panel gerçekleştirildi. Toplantı vesilesiyle kurulan stantlar aracılığıyla da katılımcılara bölgemizdeki yöresel ürünler de hakkında detaylı bilgiler verilerek tanıtımlar yapıldı.
Toplantıya katılan Çaycuma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar da, hem katıldığı toplantılarda hem de açılan “Çaycuma Manda Yoğurdu” standında Çaycuma TSO’nun bu ürüne coğrafi işaret alma konusunda gerçekleştirdikleri girişimler ve edindikleri tecrübeler hakkında bilgiler aktardı.
|